Hur kan företag i Göteborg dra nytta av sökmotoroptimering?

Att ligga på förstasidan i sökmotorerna innebär främst att fler potentiella kunder kommer att besöka din webbplats vilket i sin tur kan bidra till ökade intäkter för ditt företag i Göteborg. Förutom detta kan även en hög position i sökmotorerna ses som en form av kvalitetsstämpel för ditt företag då många lägger stor tillit till sökmotorernas resultat.

Majoriteten av alla som söker efter produkter och tjänster gör det i första hand via sökmotorer och det är en självklarhet att chansen att en kund vänder sig till ditt företag ökas markant om du ligger etta på sökorden relaterade till era erbjudanden. Är du intresserad av att förbättra dina resultat online är det säkraste sättet att investera i sökmotoroptimering i Göteborg.

Hur fungerar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering, även kallat SEO, handlar främst om att öka antalet besökare en webbplats får från sökmotorer som t.ex. Google. När man sökmotoroptimerar en webbplats finns det många punkter man undersöker för att maximera resultaten långsiktigt – allt från textinnehållet på webbplatsen till hur och hur många andra webbplatser som länkar till din. Sammanfattningsvis handlar sökmotoroptimering om att skapa webbplatser som sökmotorerna förstår.

Förutom att utforma webbplatser för sökmotorer strävar även vi på Flighton att skapa webbplatser som är enkla att använda för människor. Med oss och vår långa erfarenhet inom sökmotoroptimering vid din sida hjälper vi dig att ta dig till toppen av sökresultaten.

Behöver min webbplats verkligen sökmotoroptimeras?

Anledningen till att sökmotoroptimering är ett så pass kraftigt verktyg för företag i Göteborg är att majoriteten av all trafik faktiskt går genom de stora sökmotorerna. Självklart finns det andra sätt att skapa trafik till din webbplats men när en kund använder sökmotorer letar de redan efter en produkt medan andra former av marknadsföring tvingas övertyga besökaren att köpa produkten. Fenomenet att kunderna redan är ute efter varor och tjänster kallas för riktad trafik vilket är väldigt kraftfullt. Om sökmotorerna har problem med att hitta och förstå din webbplats förlorar du stora mängder potentiella kunder som kanske har fingret på köpknappen.

För att du ska få så goda resultat som möjligt är det viktigt att känna till vilka nyckelord som dina potentiella kunder söker efter för att hitta till dina erbjudanden. Tillsammans med er går vi igenom dessa och undersöker konkurrensen för att lägga upp en plan för att skjuta ditt företag i Göteborg till höjderna i sökmotorerna. Tidigare projekt visar på att trafik från sökmotorer kan avgöra hur det går för ett företag – tack vare att den är riktad ger den intäkter, exponering och publicitet som ingen annan typ av marknadsföring slår. Därför är en investering i sökmotoroptimering i Göteborg ett vinnande koncept för dig som vill lyckas online.

Hur kommer det sig att min hemsida syns dåligt i sökmotorerna idag?

Om du har en webbplats idag som inte verkar synas så bra kan det bero på många olika saker som du som företagare troligen inte har tid att ta itu med på egen hand. Några exempel vi jobbar mycket med är webbplatsens struktur, inkommande länkar samt innehåll. Med hjälp av vår kunskap, erfarenhet och rätt verktyg skapar vi en plan för hur du kan arbeta med sökmotoroptimering för att nå framgång. Vi anpassar oss alltid till dina förutsättningar för att hitta den bästa lösningen som skapar resultat.

Anledningar att investera i sökmotoroptimering i Göteborg

Funderar du på att investera i sökmotoroptimering för ditt företag och är ännu inte helt säker på den nytta en sökmotoroptimerad webbplats kan skapa? Nedan beskriver vi sju anledningar till varför en investering i sökmotoroptimeringstjänster kan löna sig.

80-90% av alla konsumenter använder sökmotorer innan de gör ett köp av en vara eller en tjänst. Vi är snart i ett stadie där alla handlar online och om du inte hänger med i utvecklingen finns risken att du hamnar i kölvattnet av dina konkurrenter. Tillämpar du inte sökmotoroptimering kommer du att få väldigt svårt att nå ut till dessa kunder. Mobil användning ökar. Stora mängder av datatrafiken kommer idag från mobila enheter vilket betyder att sökningar kan göras på stående fot. Detta har ökat möjligheterna för lokal sökmotoroptimering – t.ex. att hitta varor och tjänster i sitt närområde. Du får ut mycket per investerad krona.

Sökmotoroptimering bör vara grundstenen för ditt företags närvaro online. Jämfört med till exempel sociala medier och pay-per-click ger sökmotoroptimering en bra avkastning och fungerar även långsiktigt.
Förutsättningarna och tekniken ändras ständigt och det kan vara svårt för dig som företagare att hänga med i svängarna när du vill fokusera på din kärnverksamhet. För att du ska känna dig trygg med din marknadsföring är det enklast att anlita experter som vet hur sökmotorerna fungerar och kan hjälpa dig att öka och hålla din exponering. Dina konkurrenter gör det. Att missa kampen om kunderna online kan vara dödsstöten för ditt företag långsiktigt.

Observera att det inte slutar där. Det finns otroligt många fördelar ditt företag kan ta del av genom att investera i sökmotoroptimering. Om du vill vara med och konkurrera online är investeringar för att lägga upp en sökmotorstrategi nästintill ett måste.

Sökmotoroptimering Göteborg

Att investera i SEO är viktigare nu än någonsin.
Flighton är experter inom sökmotoroptimering och arbetar till kunderna når rank 1.

Kontakta oss

Flighton AB - Sökmotoroptimering
Ringvägen 100
118 60, Stockholm
08 - 612 19 19

Flighton Webbyrå Stockholm - Sökmotoroptimering