Kan alla företag i Göteborg tillämpa sökmotoroptimering?

Oavsett om du har väldigt stora volymer av kunder eller om du har ett mindre företag kan sökmotoroptimering hjälpa er att öka resultaten online. Med hjälp av våra kunskaper och färdigheter hjälper vi dig att ta fram de nyckelord som vi anser att du bör satsa på. Sedan lägger vi ned arbetet som krävs för att nå målet.

Hur vi arbetar med sökmotoroptimering

Om du är osäker på hur vi faktiskt arbetar med sökmotoroptimering har du hittat rätt rubrik. Vi förstår att du som kund gärna vill veta hur vi arbetar för att du ska känna dig trygg med din investering i sökmotoroptimeringen. Nedan följer en beskrivning av de olika steg vi går igenom för att skapa resultat för ditt företag.

Förundersökning

Processen för att sökmotoroptimera en webbplats börjar med en förundersökning där vi analyserar hur er onlinenärvaro ser ut idag. Alla kunder har olika förutsättningar och tillgångar och därför är detta ett av de viktigaste stegen för att sökmotoroptimeringsprocessen ska bli framgångsrik. Det finns många aspekter som måste tas till hänsyn och olika kunder kräver olika typer av strategier för att nå framgång.

I detta steg ingår först och främst en nyckelordsundersökning där vi identifierar och undersöker de nyckelord som har störst potential att leverera resultat för ditt företag. De viktigaste faktorerna för ett framgångsrikt nyckelord är antal sökningar, relevans och grad av konkurrens.

Nästa steg är att analysera hur trafiken till din webbplats ser ut idag. Med hjälp av analysverktyg kan vi se hur din webbplats ligger till i sökmotorerna idag, samt var det finns luckor där vi kan förbättra era positioner. Tidigare har sökmotoroptimering handlat mycket om att köpa stora mängder länkar av väldigt låg kvalitet för att förbättra positionerna i sökmotorerna. Idag har Google identifierat denna typ av lågkvalitetsoptimering och därför kan man ibland behöva ta bort vissa länkar för att öka resultaten samt förtroendet hos sökmotorerna. Härnäst utför vi en analys av din webbplats där vi bland annat analyserar innehåll, intern länkstruktur, titeltaggar, metadata och URL-struktur.

Grundläggande optimering

När vi har utfört förundersökningen är det dags att skapa en plan för de olika optimeringsaktiviteterna. De vanligaste åtgärderna vi gör i detta steg är:

Länkbygge

Ibland säger man att en länk till en hemsida kan ses som en “röst” på hemsidans tillförlitlighet. Men som tidigare nämnt är inte alla länkar värda lika mycket och därför ser vi över hur länkarna till er webbplats ser ut idag för att identifiera hur vi kan förbättra er länkprofil genom att ta bort länkar av låg kvalitet och bygga länkar av hög kvalitet.

Förbättring av innehåll

Sökmotorerna älskar webbplatser med bra innehåll. Många tänker inte på detta när de skapar webbplatser och har därför mycket lite information. Detta åtgärdar vi genom att se till att webbplatsen är informativ och fylld med innehåll av hög kvalitet.

Omstrukturering av webbplatsen

Ibland kan det behövas en omstrukturering av webbplatsen för att skapa så bra resultat som möjligt i sökmotorerna. Detta kan tillämpas om webbplatsen är väldigt gammal och har en dålig grundstruktur vilket försvårar för sökmotorerna att förstå webbplatsen.

Uppföljning

När vi har utfört alla optimeringsaktiviteter i de föregående stegen är det dags att undersöka resultaten. Vi undersöker bland annat utvecklingen för nyckelordens positioner i sökmotorer, trafiken och antalet länkar. Resultaten av undersökningarna får sedan du som kund självklart ta del av för att du ska veta att vårt arbete ger resultat.

Sökmotoroptimering Göteborg

Att investera i SEO är viktigare nu än någonsin.
Flighton är experter inom sökmotoroptimering och arbetar till kunderna når rank 1.

Kontakta oss

Flighton AB - Sökmotoroptimering
Ringvägen 100
118 60, Stockholm
08 - 612 19 19

Flighton Webbyrå Stockholm - Sökmotoroptimering